Kezdetek

Sok cikk, blog, film foglalkozik a várandóssággal. A legtöbb helyen olvashatjuk, hallhatjuk, hogy minden terhesség más. Ez így van. Amióta tudom, hogy babánk lesz, számtalan kismamával, anyával, kispapával beszélgettem.

Én például a 7. hétig nem is tudtam, hogy várandós vagyok. 🙂
A fáradság, a rosszullétek, a puffadás, a székrekedés valahogy nem voltak intő jelek. Mivel a menzeszem nem maradt ki,  így fel sem merült bennem, hogy egy pocaklakóval gazdagodtunk. Nálam ezek a tünetek várandósság nélkül is előfordultak az életvitelem miatt. Aztán a 6. héten annyira rákattantam a krémtúróra, hogy képtelen voltam megvárni mire hazaérek a boltból.
Na ez nagyon nem volt rám jellemző! Akkor leültem és elkezdem gondolkodni, hogy mi is lehet. Ekkor rájöttem, hogy már 4 napja késik. Remegő gyomorral leviharoztam a legközelebbi gyógyszertárba egy tesztért.
Hazaérve még vagy 1 órán keresztül ültem a kezemben a teszttel és nem mertem kibontani. Győzködtem magam, hogy ha várandós lennék, akkor azért azt észre venném. Na persze, az első terhességet az ember csak úgy ész2016-07-14_14-59-061reveszi… 🙂
Végül remegő kezekkel kibontottam és bevonultam a wc-be. Egyedül voltam otthon és nagyon izgultam. Nem véletlenül hívják gyorstesztnek. 🙂
Mikor megjelent mind a két csík, akkor hirtelen azt sem tudtam, hogy mit érzek. Évek óta anya akartam lenni és itt van, most meg remegek, izgulok, lever a víz, de ugyan akkor a lelkem kivirult. Olyan volt, mintha a testem és az agyam teljesen külön életet élt volna.

Sajnos akkor azonnal nem tudtam a páromat felhívni, de küldtem neki egy sms-t. Szerintem nem fogta fel és nem is hitte el még néhány napig. 🙂 Felhívtam az orvost, hogy kellene egy időpont. 4 nappal később meg is volt a vizsgálat és akkor derült ki, hogy bizony már a 7. hétben vagyok. Azt hittem leesek az ágyról. Kedvesem szerintem még akkor sem hitte el teljesen, de aztán teltek a napok és a hetek, furábbnál furább tüneteket produkálva eljutottunk a 19. héthez. Még mindig nem biztos, hogy lányunk lesz, de a párom már büszkén dicsekszik, hogy Ő bizony egy gyönyörű kislány apukája lesz nemsokára.

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a rosszullétek csak 3x végződtek a nagy kagylóistennek áldozva. Le kellett cserélnem a vitaminomat és a maradék rosszullét is megszűnt. Az különös ételkombinációk kívánóssága nem jött elő, bár én világ életemben szerettem kipróbálni a szokatlan ételeket, szokatlan ízeket. Nincs sem fejfájásom, sem derék fájdalmam, de a felfázás elég gyakori lett. Nagyon kell vigyáznom. Túl vagyok egy antibiotikum kúrán, ami a mellékhatásait tekintve nagyon nem volt kellemes.

Most fekvésre és pihenésre vagyok ítélve, mivel örökmozgóságomnak hála tegnap megemeltem magam. Gond nincs, csak nyugton kell maradnom. 🙂

Kíváncsi lennék, hogy Ti milyen tapasztalatokkal, történetekkel rendelkeztek!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s