Masszázs alapok

Jómagam évek óta foglalkozom masszírozással. Több helyen, több tanártól tanultam és kialakítottam a saját koncepciómat, melynek az alapja, hogy minden alkalmat a kezem alá fekvő ember kimondott és kimondatlan igényeihez igazítok. Nincs két egyforma test és nincs két egyforma probléma.Könnyű dolgom van, mivel az évek alatt kialakult bennem egyfajta tudat alatti érzékenység, melynek segítségével szinte “látok” a kezemmel. Tapasztalataim szerint ez az érzékenység részben adottság, részben tanulható, de ehhez sok gyakorlás és az alapok megértése, elsajátítása elengedhetetlen. Sokszor fedezek fel masszőröknél alapvető hibákat, amik nem feltétlenül befolyásolják az élményét, de megnehezítik vele a saját dolgukat.
Lássuk:

 • Az elsődleges és egyik legfontosabb a masszőr biztonsága.
  Ez azt jelenti hogy kényelmes ruhában, kényelmes testhelyzetben legyünk. Bármi nyűgünk van annak az energiája azonnal átragad a páciensre, ami feszültséget okozhat.
 • Minden kezelés előtt hangolódj rá a feladatra.
  Készülj fel lelkileg és fizikailag is. Zaklatott, nyugtalan lelkülettel soha ne kezdj bele, mert megérzi a másik és többet árthat, mint használ. Ha nem tudsz kikapcsolni, akkor inkább mondd le vagy halaszd el.
 • Higénia
  Ez mindkét félre érvényes, de a masszőr szempontjából ez elengedhetetlen. Moss kezet, használj fertőtlenítő kendőt vagy száraz szappant. Ha több pácienst kezelsz egymás után, például a családod több tagját, akkor is mindig tisztítsd meg a kezeidet a kezelések között. Akkor is, ha csak kéz vagy arc masszázst adsz. Ha van rá lehetőséged, akkor lepedőt vagy törölközőt is cserélj a páciensek alatt.
 • Tisztesség
  Abban az esetben, ha nem szexmasszázsról beszélünk, akkor TILOS bármilyen intim szférába való betolakodás. Nem tapizzuk és nem zaklatjuk a pácienst. A páciensnek joga van feljelenteni zaklatásért, a párunknak pedig joga van a sértődésre. Amennyiben mi magunk kerülünk ilyen helyzetbe, akkor azonnal távozzunk fizetés nélkül és tegyünk bejelentést. A párok között megegyezés kérdése, hogy mi fér bele és mi nem.

A későbbiekben alapfogásokat fogok bemutatni, amik hasznosak lesznek a mindennapokban és akár ünnepnapot is varázsolhattok vele. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s