Tippek – strang

Ekkor:

Van úgy, hogy felújításkor a nagy munkák mellett kisebb hibák is előkerülnek. Ilyen például, ha a strangos falban a lefolyócső bűzlezáró “hártyája” megsérül és nincs kéznél másik. A vízszerelők gondolom ez pik-pak orvosolják, de ha épp nincs kéznél egy szaki, akkor magunknak kell egy átmeneti megoldást eszközölni. Erre mutatok nektek most egy lehetőséget.

img_20161102_0938541

A vízvezetékek cseréje miatt a konyha felől a fal nyitott, így minden szag, bűz itt bejön a lakásba. Nem mindennapos a szag, de amikor jön, az felbecsülhetetlen 🙂 A konyha felújítása az utolsó jelenleg a sorban, de csövek cseréjét egyszerre csináltuk a fürdőjével, így a lyuk még marad egy darabig.

Tehát a strangos fal két irányból lett megnyitva, mert a fürdő a túloldalán van. A fürdő teljesen átépült és a legnagyobb óvatosság ellenére is potyogott sitt a strangba, ami átszakította a lefolyócső tetejét. Tulajdonképpen egy tüsszentéstől is átszakadt volna. Ezek  a házak legjobb tudomásom szerint valamikor a 60-as években épültek.

Noimg_20161107_0949221s, a képen látható módon oldottuk meg, ami ugyan nem tökéletes és hosszú távon nem is megfelelő, de a felújítás végéig kitart.

Ez a megoldás a csak a legfelső szinten kivitelezhető, mivel itt a vége a csőnek.
Egy bevásárló szatyrot húztunk rá, amit szigetelőszalaggal rögzítettünk, majd purhabot fújtunk a tetejébe. Ez mivel kikeményedik, eltömíti a lyukat és ha nem is nyújt tökéletes zárást, de élhetőbbé teszi a mindennapokat.

Természetesen a zacskó miatt a purhab bármikor kiemelhető és szakszerűen lezárható. Lehet, hogy a vizes eldobja majd az agyátimg_20161107_0949301 és nem a dicséret lesz az első, ami eszébe jut, de azt tuti, hogy a lehető legjobb megoldást választottunk a rendelkezésünkre álló lehetőségek és anyagok szempontjából.

Minden más sérülésre, repedésre, törésre tudom ajánlani a vízvezetékszerelőt, de ha épp nem ez a szakmánk és sem a párunk, szomszédunk, apósunk, anyósunk nem járatos ebben, de hajnali 2 óra van, a szakik még alszanak, akkor jó ha van kéznél szövetszalag, azaz szövet alapú ragasztószalag, közismertebb nevén duct tape.

duct-tapeVészmegoldásnak kifejezetten jó, tartós és könnyen kezelhető. 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s